PRESSMEDDELANDE POEM

PRESSMEDDELANDE POEM

20 november, 2015 | Max Ström

”Att det ska behöva ta tre år att skriva 63 dikter, ni säger att jag har så högt tempo”. Så säger Waldersten inför släppet av sin nya bok POEM.

Hans tidigare böcker har blivit stora framgångar och hyllats av både recensenter och läsare. Med sin unika stil har han nu skapat sin första diktsamling. Skrivandet, som alltid varit en del av Walderstens skarpsynta illustrationer, ges här mer plats än tidigare och bild och ord uppgår i en egensinnig enhet. Genom att berätta på två plan samtidigt, i både text och bild, fördjupas hans absurdistiska universum och fram träder en mognare och allvarsammare konstnär än tidigare. Waldersten har här förfinat sitt uttryck till perfektion. Dessa poetiska samtidsbetraktelser vittnar om ett konstnärskap i snabb utveckling. 

Samtidigt som boken utkommer visas ett 20 tal av ”POEM’s” originalverk

Författare Jesper Waldersten
Formgivning Patric Leo
Omfång 128 sidor
Format 225×310 mm
Utförande Inbunden
Rek.ca.pris 359 kr
Utkommer i november
ISBN 978-91-7126-357-5