Möt våra vinterfåglar tillsammans med Lars Jonsson

Möt våra vinterfåglar tillsammans med Lars Jonsson

23 november, 2015 | Bonnier Fakta

I konstnären, författaren och ornitologen Lars Jonssons nya bok möter vi våra mest älskade vinterfåglar. Det är på vintern som fåglarna blir mer synliga och söker sig närmare oss människor för att söka efter föda i våra trädgårdar. Boken Vinterfåglar hjälper dig att känna igen besökarna och lär dig mer om deras beteende och särdrag.

Tillsammans med Lars får vi möta alla de vanliga arter som flockas kring fågelbordet. Uppkäftiga blåmesar och tjattrande pilfinkar, riviga nötväckor som sprätter fågelfrö omkring sig. Eller den alldagliga grönfinken som finns där, men inte gör så stort väsen av sig.

I Vinterfåglar skildrar Lars Jonsson i text och fantastiska akvareller fyrtio vanliga arter, alla i en personligt hållen stil. Du lär dig identifiera fåglarna, men får även ta del av både fältbestämning kulturhistoria och personliga iakttagelser.

Lars Jonsson har ett tiotal böcker bakom sig. Hans fälthandbok Fåglar i Europa med Nordafrika och Mellanöstern (1992) har varit en stor framgång både i Sverige och utomlands. Hans utställning på Prins Eugens Waldemarsudde 2002 tillhör en av museets mest besökta genom tiderna. Han har en bred internationell publik och hans konst visas regelbundet i Europa och USA. Lars Jonsson är bosatt på södra Gotland där det sedan 2004 finns ett museum i hans namn.

Vinterfåglar kommer ut i december 2015

Lars Jonsson var 26/11 med i Gó Kväll i SVT där han samtalade med Pekka Heino om sin konst och om sin passion för fåglar. Du kan se inslaget här.

 För mer information, recencioinsex och bilder kontakta sofia.heurlin@bonnierforlagen.se