Ulrika Davidsson: ”Jag trodde Gotland var utomlands”

11 maj, 2016 | Bonnier Fakta

I ”Ulrikas Gotland” får vi följa med kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson till hennes älskade Gotland. Vi har ställt några frågor till henne.

Följ med till Ulrikas Gotland

Ulrikas Gotland – äta, njuta, leva är Ulrika Davidssons aktuella bok om Gotland, ön som har lagt grunden till mycket av hennes matintresse. I boken finns bland annat många spännande recept på allt från somriga frukostar och bufféer till lammgrillning och smarriga desserter, de allra flesta med lågt kolhydratinnehåll.

Hur skulle du beskriva din relation till Gotland?
När jag var barn var det ett äventyr varje gång familjen reste till vårt sommarställe i Lokrume. Jag trodde Gotland var utomlands och än i dag så upplever jag samma känsla så fort jag känner havslukten och kliver på båten hit. Jag älskar Rone där jag bor och livet här. Det är så lugnt och fridfullt samt så vackert under alla årstider. När jag är på Gotland infinner sig ett lugn som jag annars inte har på samma sätt. Jag jobbar mycket när jag är här men att driva min restaurang ”Hemma hos Ulrika” är en fröjd och så roligt att få laga mat till alla gäster som kommer!

Var får man inte missa att äta när besöker Gotland?
Oj det finns så många bra ställen att äta på! När jag är i Visby äter jag gärna på Gamla Masters eller Bolaget. Jag besöker alltid Creperiet i Hablingbo varje sommar och njuter av deras matiga crêpes. En annan favorit är att äta rökt flundra och rökta räkor med aioli vid fiskbilen i Ronehamn!

Vilka är dina tre favoritplatser på ön och vad gör just dem speciella för dig?
Rone, förstås… Jag tycker bäst om södra Gotland och därför säger jag Fide, Faludden, Hamra och Holmhällar är en fin runda att köra tycker jag. Sedan är raukarna vid Ljugarn vackra och den stranden som ligger där. Ett annat smultronställe tycker jag är Tomtbod som är ett fiskeläge på sydöstra Gotland.

Utgivna böcker

Nya kickstarter med Ulrika

Nya kickstarter med Ulrika

Det är aldrig för sent att förändra sin livsstil. I Kickstart för dig får du allt du behöver för att äta bra under två veckor – eller resten av ditt liv. Lättlagade recept. Ett verktyg för att nå…

Mat för hormonell balans

Mat för hormonell balans

Här är boken för alla kvinnor som vill laga mat för att hålla kroppen i hormonell balans, hjärnan alert och ge livsglädjen en rejäl skjuts! Rätt kost är grunden till hormonell balans. Får…

Ulrikas Gotland - äta, njuta, leva

Ulrikas Gotland – äta, njuta, leva

Följ med  Ulrika Davidsson till hennes älskade Gotland. Med stämningsfulla bilder, personliga berättelser och en stor portion kärlek får vi uppleva ön som får Ulrikas hjärta att ta ett…

Kickstart med Ulrika

Kickstart med Ulrika

Vill du gå ner i vikt snabbt eller få en liten knuff mot sundare matvanor och ett friskare liv? Då passar en kickstart perfekt. Hemligheten bakom kostprogrammen som presenteras i Kickstart…

ABnoll-metoden med Ulrika

ABnoll-metoden med Ulrika

 

Ulrika Davidsson har under flera år fördjupat sig i blodgruppsanpassad kost. Enligt denna teori speglar blodgruppstillhörigheten din inre kemi och visar på vad du bör äta för att må bra. Ulrika…

Baka glutenfritt med Ulrika

Baka glutenfritt med Ulrika

Välkommen in i Ulrikas bakstuga! Lär dig att baka nyttigt och glutenfritt matbröd och kaffebröd som smakar fantastiskt gott. Som nybörjare på glutenfri bakning får du veta hur du får en fin och…