Ny kokbok! Mathias Dahlgren: Hemkunskap

Ny kokbok! Mathias Dahlgren: Hemkunskap

09 september, 2016 | Bonnier Fakta

Glöm skolans lektioner i hemkunskap. Lär dig Mathias Dahlgrens hemkunskap för vuxna och matlagningen blir roligare, enklare – och din mat blir godare.

Mathias Dahlgren är stjärnkocken som gjort sig ett namn för sina raffinerat enkla rätter i fine dining-miljö. Men han har också en stadig slev i vardagskastrullen. Mathias vet vad som fungerar att laga hemma, vilka tekniker man ska använda, hur man planerar, förbereder, kombinerar, smaksätter och lagar smarta rätter med schysta råvaror och en och annan himmelsk soppa på spik.

I boken Mathias Dahlgren: Hemkunskap tar stjärnkocken ett större grepp om köket och hur vi bäst arbetar i det. I bokens tre huvudkapitel: 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer – står 20 minuter för det snabba men välkomponerade, 40 minuter för middagar med enkel dessert att göra de dagar det finns lite mer tid och 120 minuter eller mer för basrecepten och långkoken som ger grunden till en stressfri vardag vid spisen. Mathias Dahlgren bjuder också på listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer och smarta proffsknep som ger genvägar i köket.

Mathias Dahlgren är en av Sveriges främsta kockar och den enda svenska kock som hittills har vunnit guld i Bocuse d’Or. Idag driver han Matbaren, Matsalen och Matbordet under sitt eget namn i Grand Hôtel i Stockholm. Restaurangerna har mottagit ett flertal internationella utmärkelser och har en respektive två stjärnor i ansedda Guide Michelin. Mathias Dahlgren är också grundare till Rågbrödsbageriet Green Rabbit. Den 22 december 2016 serverar Mathias Dahlgren de sista tallrikarna på Matsalen och Matbordet för att göra plats åt en helt ny restaurangsatsning.

Utgivningsdag: 13 september

För mer information kontakta: sofia.heurlin@bonnierforlagen.se mobil: 070-726 33 01

Omslag och författarbilder kan laddas ner på www.bonnierfakta.se Är du journalist/skribent och intresserad av recensionsböcker från Bonnier Fakta är du välkommen att anmäla dig till vår nya presstjänst.

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut unika illustrerade fackböcker som du kan använda dig av för att få inspiration och tillförlitlig fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, trädgård, föräldraskap, hälsa och träning, kultur och mode och hos oss finner du kända svenska och utländska upphovsmän.