Stina Wirséns Sketchbook – en målarbok för alla modeälskare

Stina Wirséns Sketchbook – en målarbok för alla modeälskare

22 september, 2016 | Bonnier Fakta

När Stina Wirsén, en av våra mest omtyckta illustratörer, gör en målarbok för vuxna på temat mode gör hon det på sitt alldeles egna sätt. Inga färdiga fält att fylla i, utan tvärtom – hon uppmanar dig att bygga vidare på bilderna och släppa loss din egen kreativitet.

Stina har lång erfarenhet från modevärlden där hon bevakat otaliga modevisningar och boken innehåller modeteckningar i alla dess former. Från catwalken till gatumodet, färgstarka ikoner från modevärlden, mode från olika tidsepoker, fantasifulla frisyrer, skor och accessoarer.

”I den här skissboken har jag ritat teckningar med fokus på mode. Jag har frossat i former, plagg och mönster som jag tycker är vackra… eller fula. Men teckningarna är inte färdiga och det är här du kommer in. Färglägg, eller rita till helt nya element. Kanske saknas en fågel i håret, eller ett par glasögon? Kanske ska mannen ha en lila kråsblus?”

”Leta upp alla pennor du har hemma, eller spring ut och köp nya. Följ mina råd, eller strunta i dem. Det är ju din bok, det är du som bestämmer. De bilder du blir extra nöjd med river du ut och hänger upp på väggen”

På Bokmässan i Göteborg, 22-25 september, finns möjlighet att bygga vidare på Stinas illustrationer i form av ett väggkonstverk i Bonnierförlagens monter. Alla besökare är välkomna att sätta sin prägel på modeteckningarna och låta Stinas skisser växa vidare med hjälp av med färg, form och den egna fantasin

Om författaren:
Stina Wirsén är en av våra mest omtyckta illustratörer med sin oefterhärmliga och oemotståndliga stil som både små och stora älskar. Hon har bevakat modescenen i Stockholm och Paris under många år och tecknat mode för både magasin och dagspress.

Recensionsdag: 27 september

För mer information och beställning av recensionsexemplar, kontakta pressansvarig, Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se,  0733-746294

Omslag och författarbilder kan laddas ner på www.bonnierfakta.se

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut unika illustrerade fackböcker som du kan använda dig av för att få inspiration och tillförlitlig fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, trädgård, föräldraskap, hälsa och träning, kultur och mode och hos oss finner du kända svenska och utländska upphovsmän.