Malin Persson Giolitos Störst av allt utnämnd till Årets bästa svenska kriminalroman

Malin Persson Giolitos Störst av allt utnämnd till Årets bästa svenska kriminalroman

21 november, 2016 | Wahlström & Widstrand

Störst av allt av Malin Persson Giolito har utsetts till Årets bästa svenska kriminalroman 2016 av Svenska Deckarakademin.

Motiveringen lyder:
”Ett originellt berättat psykologiskt rättegångsdrama på vasst och roligt språk.”

Svenska Deckarakademien verkar för kriminalgenrens bästa genom att uppmärksamma kriminallitterära förtjänster genom att dela ut ett antal priser. Med sitt gedigna intresse och bevakning av utgivningen i kriminalgenren har priset kommit att bli Sveriges mest prestigefyllda pris inom kriminallitteratur.

Malin Persson Giolito har arbetat som advokat och på Europeiska kommissionen i Bryssel. Hon har tidigare gett ut romanerna Dubbla slag (2008), Bara ett barn (2010) och Bortom varje rimligt tvivel (2012). Hon är författare och skriver en uppskattad bokspalt i amelia. Malin Persson Giolito är uppvuxen i Djursholm och bor med sin familj i Bryssel.

Störst av allt, som utkom i juli, är ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.

”Det är bara helt osannolikt skickligt berättat, med raseri i varenda mening och ett skrivet talspråk som är rakknivsvasst, snärtigt och så välformulerat att få författare kommer i närheten. Det är så här en bra bok ska se ut, så att man egentligen struntar i allt annat utom att njuta av läsningen.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Efter att ha läst första sidan är jag fast. Sedan fortsatte jag att läsa som vore jag hypnotiserad. Det här är en enastående roman, som höjer sig över det mesta som getts ut under senare år i spänningsgenren.” Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Det är svårt att motstå Malin Persson Giolitos rättegångsthriller Störst av allt. Inte bara för att hon faktiskt har ett ärende med sin bok, utan kanske främst på grund av bokens huvudkaraktär, porträttet av den unga Maja.” Eva Åström, Norrbottens-Kuriren