Elaine Eksvärd prisas för sin bok ”Medan han lever”

Elaine Eksvärd prisas för sin bok ”Medan han lever”

22 november, 2016 | Bokförlaget Forum

Elaine Eksvärd har av tidningen mama utsetts till ”Årets viktigaste mama” med motiveringen:

Årets viktigaste bok, ”Medan han lever”, fick oss att gråta av både ilska och sorg. Hon tar debatten om sexuella övergrepp, och hon gör det för barnens skull.

Elaine Eksvärd är retorikexpert, föreläsare, vd för en retorikbyrå och författare till fyra storsäljande handböcker om härskartekniker, kommunikation och makt. Självbiografin Medan han lever skildrar hennes egen uppväxt som präglades av sexuella övergrepp.

Priset ”Årets viktigaste mama” delades ut under måndagkvällen på restaurang Oaxen i Stockholm.

– Med Årets mama vill vi hylla alla de fantastiska mammor som inspirerat och engagerat oss under året, säger mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh. Det handlar inte om att någon är bättre på att vara mamma än någon annan, utan om att lyfta fram mammor som gjort avtryck under året.

Läs mer om priset och galan