Nordisk mytologi, sex, politik, sopor och humor bland Kartagos vårnyheter 2017

Nordisk mytologi, sex, politik, sopor och humor bland Kartagos vårnyheter 2017

10 januari, 2017 | Kartago

Game of Thrones möter Hunger Games i nordisk mytologi, semi-självbiografiskt om limbolandet mellan studenttiden och villa-volvo-vovve, sanningen om avfallshantering, sopgubbar och hållbar utveckling och Rocky som flyttar in på Spritmuseum. Detta är innehållet i några av böckerna i Kartagos vårutgivning 2017. 

Skuggfärd av Magnus Engström
Yvonne och Frank har nyligen inlett ett förhållande. En dag är Frank spårlöst borta, det enda han lämnat efter sig är ett brev där han kortfattat ber henne att inte kontakta polisen. Nästa morgon upptäcker Yvonne att hon i sömnen skrivit ner ett meddelande – en vägbeskrivning. En rafflande science fiction-thriller som utspelar sig i en nära framtid och beskriver människans sökande efter en mening med tillvaron, rädslan för det okända och att man gör precis vad som helst för kärleken.

Recensionsdag: 2017-02-06

Tjejerna på höjden av Frida Malmgren
En humoristisk skildring av tre tjejer i limbolandet mellan studenttiden och vuxenlivet med villa-volvo-vovve. Autentisk så långt anständigheten tillåter. I serien blandas aktuella teman, politik, sex och relationer. Med en ibland pompös eller nervös självmedvetenhet hos tjejerna. Vi får följa med på finlandsfärja, mansjakt i utelivet, och djuplodat filosoferande i soffan dagen efter.

Recensionsdag: 2017-02-14

Rocky på Spritmuseum av Martin Kellerman
I februari 2017 öppnar Spritmuseum i Stockholm en stor utställning med Martin Kellermans Rocky där fyra miljöer ur serien kommer byggas upp i lokalen utifrån Martin Kellermans målningar. Denna bok utgår från utställningen och samlar serier och foton från de miljöer som kommer visas, men innehåller även skisser och beskrivningar av Martins arbetsprocess. En längre text av Jessica Gedin försöker reda ut vad som gör Rocky så populär och varför Martin Kellermans samtidsskildring är så viktig.

Recensionsdag: 2017-02-20

Vei – bok 1 av Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson
Sara Bergmark Elfgren är en av författarna bakom Cirkeln och de andra böckerna i Engelsforsserien. Hon är även skaparen av poddseriesuccén De dödas röster. Karl Johnsson är en av tecknarna bakom Berättelser från Engelsfors. Vei – bok 1 är första boken i en episk fantasyberättelse inspirerad av nordisk mytologi. Den andra och avslutande delen kommer 2018.

Recensionsdag: 2017-04-12

Synd av Elin Lucassi
Ordet ”synd” betyder brott, förseelser, ogärning och skuld. Inom vissa religioner används ordet om handlingar eller sinnelag som står i strid med Guds vilja. Men gäller dessa handlingar som synd även idag? Eller har begreppen ändrats? Elin Lucassi benar i denna bok ut ordet synd och illustrerar de sju dödssynderna; Högmod, Girighet, Lust, Avund, Frosseri, Vrede och Lättja.

Recensionsdag: 2017-04-24

Sopigt av Derf Backderf
Varje vecka tömmer vi våra hem på hushållssopor, går till jobbet och lever våra liv. Men vad händer med skräpet efter det att vi gör oss av med det? Derf Backderfs serieroman är en sann berättelse om en hårt arbetande amerikan som valt det största skitjobbet av alla skitjobb – sopgubbe. Berättelsen bryts av med faktasidor om hur avfallshanteringen ser ut i världen, och vart de enorma mängder sopor som produceras varje dag tar vägen. I jakten på hållbar avfallshantering lyfts Skandinavien, och Sverige, fram som ett föredöme.

Recensionsdag: 2017-05-04

Rocky volym 32 av Martin Kellerman
I böckerna om Rocky samlas serierna från det senaste halvåret, som publicerats i bland annat Dagens Nyheter. Nytt från och med volym 31 är att serien nu publiceras i svartvitt, så som Martin Kellerman tecknar den och som han vill att den ska läsas.

Recensionsdag: 2017-05-10

Skatten på Trollholmen av John Alexanderson
Berättelsen utspelar sig på västkusten och handlar om Sjöbodstomten och hans kompisar Fjärilsfen, de tre hönorna Guldhals, Lill-Toffsan och Skäggemumma, och den gröna musen Nickodemus. En dag när Sjöbodstomten kokar soppa hittar han ett mystiskt papper inne i sin morfars gamla kryddskåp. Det visar sig vara en skattkarta. Enligt kartan ska det finnas gömd en skatt långt ute till havs, på en holme som kallas för Trollholmen. Ett spännande äventyr väntar dem där de kommer stöta på både faror och lösa problem för att ta sig vidare.

Recensionsdag: 2017-05-04

För mer information, beställning av recensionsexemplar och/eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Hanna Lundkvist, mediekontakt
hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se
076-526 11 63

www.kartago.se
Här hittar du bland annat författarfoton och mer information om våra böcker och upphovspersoner

Kartago – Sveriges främsta serieförlag
Kartagos huvudsakliga inriktning är tecknade serier, experimentella bilderböcker och humoristisk samhällskritik. Kartago ger ut ca 25 titlar om året. Bland författarna hittar vi till exempel Martin Kellerman, Lise Myhre, Nina Hemmingsson, Lena Ackebo, Lina Neidestam, Julia Thorell, Jan Lööf, Hans Lindström, Jan Stenmark, Charlie Christensen, Anneli Furmark, Eric Ericson, Carina Kågström och Henrik Lange.

Kartago har sina rötter i Galago och Tago Förlag, som startades 1979 av Rolf Classon. Han driver sedan 2001 Kartago tillsammans med Thomas Olsson.