Elin Ruuth och Arne Dahl nominerade till Sveriges Radios Novellpris 2017

24 april, 2017 | Albert Bonniers Förlag

Elin Ruuth och Arne Dahl är två av fem författare som får tävla om Sveriges Radios Novellpris 2017. En jury har nominerat fem av de totalt åtta noveller som under det gångna året specialskrivits för Sveriges Radio. Övriga nominerade är Lina Ekdahl, John Ajvide Lindqvist och Joakim Pirinen,

Förra årets vinnare blev Olivia Bergdahl. Under årens lopp har författare som Stina Stoor, Håkan Nesser, Arkan Asaad och Beate Grimsrud tilldelats Sveriges Radios Novellpris. Priset är 25 000 kronor och en statyett.

Priset instiftades 2002 eftersom genren med uppläsning av litterära texter, inte minst i det korta formatet, lämpar sig så väl för radio.

Vinnaren av Sveriges Radios Novellpris 2017 offentliggörs den 10/5.

Läs mer här.