Jonas Hassen Khemiri nominerad till Il Premio Strega Europeo

Jonas Hassen Khemiri nominerad till Il Premio Strega Europeo

16 juni, 2017 | Albert Bonniers Förlag

Jonas Hassen Khemiri är nominerad till det italienska priset Il Premio Strega Europeo för sin roman Allt jag inte minns. Vinnaren annonseras den 5 juli i Rom.
Allt jag inte minns vann Augustpriset 2015, var nominerad till Svenska Dagbladets litteraturpris 2015 och har blivit översatt till över 25 språk. Den blev också utsedd till en av årets tre bästa böcker 2016 av Joyce Carol Oates.
Il Premio Strega Europeo är en litterär utmärkelse som årligen tilldelas en författare publicerad i Italien mellan 1 april föregående år och den 31 mars i år. Sedan 1986 har det organiserats och förvaltats av Bellonci Foundation och är allmänt erkänt som det mest prestigefyllda litterära priset i Italien.