Ny bok av Ola Schenström: 52 vägar till mindfulness – råd för en bättre vecka!

Ny bok av Ola Schenström: 52 vägar till mindfulness – råd för en bättre vecka!

27 oktober, 2017 | Bonnier Fakta

Ola Schenström är läkare och en av Sveriges främsta experter inom mindfulness. Hans nya bok 52 vägar till mindfulness vill hjälpa dig att få en bättre, mer närvarande start på veckan genom 52 råd och enkla övningar som du kan utföra där det passar dig.

Mindfulness handlar om att vara närvarande i nuet, att lyssna till sig själv, till kroppens signaler och vara lyhörd för sina behov. Men det är ingen snabbmetod, den kräver regelbunden övning.

– Vår hjärna är skapt så att den blir bra på det den tränas i. Övar vi till exempel splittring genom att impulsivt hoppa från det ena digitala mediet till det andra så lär vi hjärnan just det – att bli lätt distraherad. Och samtidigt blir vi dåliga på motsatsen – att fokusera. Ju mer du tränar fokus desto stabilare och lugnare blir ditt sinne, säger Ola.

Med övningarna i den här boken tränar du dig att bli lugnare, mer koncentrerad och medveten. Själva övningarna är i sig ett sätt att visa omsorg och medkänsla med dig själv i första hand, men också med andra.

– Det är min förhoppning att råden på olika sätt ska hjälpa dig att minska onödig stress och bli mer medveten om vad som sker i och runt dig i din vardag. Och att du på så vis skall få fler verktyg att hantera en allt mer informationsrik och komplex tillvaro.

Ola Schenström är läkare, specialist i allmänmedicin och en av Sveriges ledande experter på mindfulness. Under sina 34 år som läkare har han sett hur livsstilssjukdomarna drabbar allt fler och allt allvarligare. Han är en mycket uppskattad föreläsare och kursledare och arbetar med landsting, företag och privatpersoner över hela landet. Ola har tidigare givit ut den populära boken Mindfulness i vardagen.

Recensionsdag: 7 november

För mer information och recensionsexemplar, kontaka:
charlotta.larsson@bonnierforlagen.se,
08-696 80 50

Bonnier Fakta är Sveriges ledande illustrerade fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, trädgård, hälsa och träning, föräldraskap, mode och livsstil samt djur och natur.