Om mediatjänsten

Om presstjänsten

Som journalist kan du ansöka om ett mediakonto hos oss på Bonnierförlagen, för att kunna beställa recensionsexemplar online. Klicka här för att göra din ansökan. Din ansökan bedöms därefter, och godkänns eller avslås, inom 1-2 arbetsdagar.

När du erhållit ditt mediakonto kan du beställa recensionsexemplar från de flesta av de förlag som ingår i Bonnierförlagen. Undantag är Bokförlaget Max Ström och Bonnierförlagen Lära. Du kan heller inte beställa recensionsexemplar av vår pocketutgivning.

Så här beställer du recensionsexemplar

För att beställa ett recensionsexemplar går du in på den aktuella bokens presentationssida. Du kan antingen söka bland alla Bonnierförlagens titlar på bonnierforlagen.se eller gå in på aktuellt förlags hemsida och söka fram rätt titel.

På bokens presentationssida finns – strax under bokens titel – ett fält med rubriken ”Beställ recensionsexemplar” samt en dropdownmeny med val.

Klicka ned menyn och välj det bokformat du önskar. Om alla format finns tillgängliga kan du välja mellan tryckt bok, e-bok och ljudbok. Här rekommenderar vi e-bok och ljudbok av miljömässiga skäl. Dessa levereras dessutom med kortare ledtider.

När du gjort ditt val klickar du på knappen ”Lägg till” och din beställning hamnar i din beställningskorg. Denna hittar du högst upp i toppmenyn, under rubriken ”Beställningar”.

När du är klar med din beställning klickar du på ”Beställningar” i toppmenyn och får upp en popupruta. Där klickar du på ”Till korg” för att kunna godkänna beställningen.

Du kommer därefter till en översikt över de recensionsexemplar du vill beställa samt dina uppgifter, dit boken kommer att levereras. Kontrollera så att både din beställning och dina uppgifter är korrekta.

Klicka därefter på ”Bekräfta order” och din beställning är klar. Du kommer då att få en bekräftelse på din order skickad till den epost-adress du angivit när du registrerade ditt mediakonto.

Hur lång tid tar det att få sitt beställda recensionsexemplar?

När du bekräftat din order skickas din beställning till oss på Bonnierförlagens kommunikationsavdelning. Där handlägger vi ordern och godkänner (eller nekar, om det finns skäl till det) beställningen snarast möjligt, dock senast inom 2 arbetsdagar. Därefter får du ett epost-meddelande som talar om att beställningen är godkänd och på väg till dig.

Om du beställt en tryckt bok skickas den per post till din adress tidigast 3 veckor före recensionsdatum och leveranstid är 3-5 dagar.

För att förkorta ledtiden kan du beställa e-bok eller ljudbok. Dessa bokformat skickas som en länk från Elib per epost på bokens utgivningsdatum eller inom 24 timmar från godkänd beställning, om boken finns tillgänglig.

Observera att du endast kan beställa ett exemplar per titel.

Bloggare och influencers

Är du bloggare och är intresserad av att recensera våra böcker?
Mejla önskemål om recensionsexemplar till press@bonnierforlagen.se.

För att vi ska kunna behandla din ansökan behöver den vara komplett med följande information enligt nedan:

  • Innehåll och inriktning
  • Målgrupp
  • Aktuell statistik (unika besökare) och/eller följare i sociala medier
  • Länk till blogg och/eller andra konton
  • Eventuella andra åtaganden kopplade till litteratur och journalistik

Frågor?

Har du frågor om mediatjänsten? Välkommen att kontakta press@bonnierforlagen.se så hjälper vi dig.