Spela LasseMajateater

LasseMajas detektivbyrå

Tågmysteriet som teaterpjäs

Många lärare har frågat om man kan få spela upp en LasseMajapjäs i skolan – och det får man! Följdfrågan brukar vara om det finns något manus att använda sig av, och svaret på den frågan har tyvärr varit nej. Tills nu. Ladda ner LasseMajas teater Tågmysteriet.

Tågmysteriet som teaterpjäs
LasseMajas Teater

En pjäs från Valleby i tre akter

Kreativ introduktion till läsningen

Martin Widmark har bearbetat boken Tågmysteriet, en del i den otroligt populära bokserien om LasseMajas Detektivbyrå, till en teaterpjäs. Låt barnen i skolan och på fritids arbeta med att planera, repetera, måla kulisser, fixa kostymer och sedan spela upp pjäsen inför föräldrar, syskon och kompisar. Det finns plats för alla i arbetet med en teaterföreställning, även om man inte gillar att stå på scen! Använd böckerna som inspiration till skapandet, och använd pjäsen som ett kreativt sätt att närma sig en bokvärld.

Att själv skapa och vara skådespelare i en teaterpjäs baserad på en bok man älskar är något som både leder till ett ökat kreativt tänkande och kan vara en väg till läsning. Det är något mycket speciellt med att få stiga in en magisk bokvärld man väl känner till, och för en stund ikläda sig favoritkaraktärens kläder.

Välkomna in i Valleby!

PS Vill ni spela andra pjäser om Lasse och Maja, eller läsa lite mer om teater hittar ni det i LasseMajas Teaterbok!

En pjäs från Valleby i tre akter