Bonnierförlagen, 2019-11-23

En hemlig vän mfl – lärarhandledning

Katarina Genars böcker kännetecknas av det gåtfulla och mystiska, och har ofta flera bottnar och tidslager i berättelserna – många gånger är det mer än en berättelse som skildras. Det har fått många kritiker att jämföra henne med Maria Gripe.

Här har vi samlat En hemlig vän, Pensionat Vidablicks gåta, Den magiska kappan, Röda spår och Silvervinges hemlighet:

En hemlig vän

Fantasi och verklighet vävs samman när Henrietta tappar nycklarna, blir vän med herr Wallgren och försöker rädda den mystiska lilla flickan som gungar. En spännande och suggestiv barnroman i bästa Maria Gripe-stil av Katarina Genar.

Pensionat Vidablicks gåta

Om det inte hade varit för katten hade hon aldrig hittat till det förfallna gamla pensionatet vid havet och då hade Amandas gåta aldrig blivit löst. Dåtid och nutid flätas samman i Katarina Genars mystiskt spännande vardagsberättelse i bästa Maria Gripe-stil

Den magiska kappan

På sin 11-årsdag får Livia den finaste röda kappa hon kan tänka sig. Att den är begagnad syns knappt. Men vem kan ha ägt kappan före henne? Tanken släpper inte taget. Mystiskt spännande, tät och suggestiv barnroman i bästa Maria Gripe- stil av kritikerrosade Katarina Genar.

Röda spår

Solen skiner från en klarblå himmel men kalla kårar ilar längs ryggen när Samuel råkar ut för en rad oförklarliga händelser. Håller han på att förlora förståndet? Eller är det någon som faktiskt försöker ta kontakt med honom? I ett ödsligt hus, långt från civilisationen.

Silvervinges hemlighet

När Erik hittar sedan länge gömda och glömda brev i ett gammalt lusthus kommer han en väl bevarad hemlighet på spåren. Kritikerrosade och prisbelönade Katarina Genar ger oss slukarläsning i bästa Maria Gripe-stil!

 

Filer

Ladda ner och skriv ut

Gratis lärarhandledning