Bonnierförlagen, 2019-11-30

Ta det som en man – lärarhandledning

Sexualkunskap är ett innehåll i kursplanerna. Det är ett ämne som måste och ska utvecklas. Hampus Nessvold skriver i sin bok Ta det som en man om hur han ville lära sig om sex men inte visste hur eller var han kunde göra det.

”Jag ville lära mig! Men var gör man det? Under sexualundervisningen pratade läraren bara om könssjukdomar och visade hur man trär på kondomer på e-kolvar och provrör. Att bli stammis på umo.se kändes nördigt. Att prata med mamma och pappa om att ”bli bra på sex” var så långt bortom ”blommor och bin” att det var uteslutet, och att prata med mina killkompisar var verkligen HELT uteslutet.”

Om ta det som en man

Hampus Nessvold är ett ungt stjärnskott som artist och programledare i TV och radio som nu gör en personlig djupdykning i sig själv och mansrollen. I kapitlen om sex, våld, vänskap, porr, kärlek och kroppskomplex delar han med sig av sina erfarenheter av till exempel manlig vänskap, olycklig kärlek, bögtest, sexmisslyckanden, och hur det känns att ha Smålands kanske smalaste handleder. För alla som är eller känner en ung man.

Filer

Ladda ner och skriv ut

Gratis lärarhandledning