Bonnierförlagen, 2020-09-29

Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst – lärarhandledning

Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst är en bok som vill inspirera barn till att sätta ord på det som är svårt, och som också lär vuxna att ställa frågor på ett sätt som får barn att vilja prata, skriven av retorikexperten och författaren Elaine Eksvärd.

Med det här lärarstödet erbjuder vi korta konkreta tips på hur du kan bygga upp ett lästema för dina elever runt boken Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst, och du hittar enkla knep för hur du kan lyfta läsningen både i och utanför klassrummet, engagera eleverna och vårdnadshavare med mål att få just dina elever mer läshungriga och läskunniga. I materialet finner du även förslag på hur du kan ämnesintegrera med andra skolämnen samt information om hur du kan samtala med elever om Barnkonventionen. Övningarna i handledningen syftar även till att utveckla elevernas förmåga att lyssna och uttrycka sig samt förstå hur man är en schysst kompis. I materialet får eleverna reflektera över vem som är/kan vara en trygg vuxen för dem.

Ni får också chansen att bli Vardagshjältar själva, och ett utskrivbart diplom ingår i handledningen. Boken Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst är ett spännande äventyr, som lockar till vidare samtal om det som kan kännas svårt att prata om, och den är generöst och fantasieggande illustrerad av Emily Ryan.

 

Filer

Ladda ner och skriv ut

Gratis lärarhandledning – Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst