Bonnierförlagen, 2020-09-17

Bonnierförlagen på Bokmässan 2020

I årets digitala mässa medverkar 94 av våra författare och inbjudna experter i totalt 85 intressanta, spännande och lärorika samtal och seminarier! Alla är välkomna att ta del av årets program kostnadsfritt via Bokmässan Play. 

Bildningshubben

En digital konferens med fokus på skola, bibliotek och barnlitteratur, äger rum 24─25 september. Här arrangerar Bonnierförlagen en egen scen, BonnierHoops. Under två späckade dagar bjuder vi digitala besökare att ta del av 35 programpunkter med fokus på läsfrämjande för barn och ungdomar.

BonnierHoops är ett initiativ för ökad läsförståelse och samverkan i utsatta områden. Det är tredje året i rad BonnierHoops flyttar in på Bokmässan. Utöver det egna scenprogrammet medverkar Bonnierförlagen i ytterligare 10 programpunkter i Bildningshubben.

Bodil Unenge, hållbarhetsansvarig på Bonnierförlagen:

– Studier visar att barn och ungas läsning och läsförståelse minskar, så vi valde att fokusera vår medverkan i årets mässa kring att skapa läslust. På BonnierHoops-scenen möts experter och pedagoger i fruktfulla samtal med syftet att leda till ökat engagemang kring läsfrämjande. Vi utlovar mycket inspiration och handfasta tips.

Litteraturfestivalen

Presenterar ett urval av årets svenska utgivning, äger rum 26–27 september. Här dyker Bonnierförlagens författare upp i 40 programpunkter. Flera av dessa är del av Crimetime, med fokus på deckare och spänningslitteratur.

Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime:

– Vi hoppas på att nå ut till ännu fler deckarfantaster med vårt fina digitala program. Det består av 10 författarsamtal och ett antal kringaktiviteter som Afternoon Tea och digital Crimetime-AW. Även i år blir det utdelning av Crimetime Award och samarbetet med Bookbeat kring Crimetime Bookbeat Award Årets deckarförfattare fortsätter vilket känns väldigt roligt.

Årets tema ”LÄS! LÄS! LÄS!”

Tema på Bokmässan 2020 är ”LÄS! LÄS! LÄS!” som lyfter fram språket och läsningen som grundstenar i ett demokratiskt samhälle. Temat genomförs tillsammans med 20-årsjubilerande Stiftelsen Läsrörelsen. Ordförande Elisabet Reslegård medverkar i BonnierHoops digitala program och är en av de personer vars inspirerande arbete Bonnierförlagen lyfter fram i serien Läsande Förebilder.

Fullständigt program

Bonnierförlagens programpunkter

Bokmässans programpunkter

Varmt välkomna!