Bonnierförlagen, 2022-11-11

Jobba med Lisbet och Sambakungen i klassrummet

Nu finns en lärarhandledning för dig som vill arbeta med berättelserna och karaktärerna i serien Lisbet och Sambakungen. Handledningen är skriven av läraren, föreläsaren och författaren Anne-Marie Körling, som har en lång pedagogisk bakgrund och brinner för läsning.

I den här lärarhandledningen hittar du tips och vägledning kring hur man kan arbeta med böckerna både före, under och efter läsningen. Se det som förslag på hur du kan arbeta med texten och använd din nyfikenhet för att anpassa materialet efter dig och dina elever.

Ladda ner lärarhandledningen

Anne-Marie Körling:

– Genom att arbeta med skönlitteratur kan vi utforska många av kursplanemålen. Svenska, bild och samhällskunskap är bara några av de ämnen som går att koppla till arbetet med en skönlitterär bok. I själva boken finns inget stuprörstänkande, utan den handlar om livet självt, och den nyfikna läraren upptäcker sambanden mellan boken och läroplanen. Bara titeln kan i det här fallet väcka nyfikenhet – Vad är egentligen en Sambakung? Vad utmanar en sådan titel för normer?

Fler handledningar

En ful jul

 Livets hårda skola

Lisbet och Sambakungen (Första boken)