Bonnierförlagen, 2022-10-12

Skriv din egen spökhistoria med hjälp av Kristina Ohlsson!

Har du läst serien Spökbyrån av Kristina Ohlsson och Moa Wallin? Då vet du att det spökar ofta i Dimdalen, men också att Elsa och Kalle från Spökbyrån gärna hjälper till! De bor med sin farfar Nikodemus i Gula slottet i Dimdalen, och det är han som är spökmästaren som lärt Elsa och Kalle allt om spöken och spökerier.

Nu kan du med hjälp av författaren Kristina Ohlssons Spökskrivarbyrå hitta på din egen spökhistoria! I en riktigt läskig spökhistoria måste det finnas vissa ingredienser. Dessa får du hjälp med i Spökskrivarbyrån. Ladda ner och skriv ut arbetsbladen och hitta på och fyll i svar till frågorna, så har du kommit en bra bit på vägen! Lycka till!

Ladda ner Spökskrivarbyrån

Ladda ner arbetsblad

Om nya boken Fallet med den stora tågolyckan

Dimdalens tågstation ska äntligen öppna igen och alla är glada. Men ett spöke förstör så att tågen inte kommer fram! Borgmästaren är desperat och ber Elsa och Kalle på Spökbyrån om hjälp. Vem är spöket och varför vill det inte att tågen ska stanna i Dimdalen.

Fallet med den stora tågolyckan är den fjärde boken i Kristina Ohlssons serie ”Spökbyrån”. Läs också: Fallet med den rysliga skuggan, Fallet med det mystiska godismonstret och Fallet med den farliga dimman.

”Lågstadieläsaren kan se fram emot en klurig berättelse i ett högt tempo där rättrådighet, godhet och samarbete är ledord.” Marie-Helene Klementsson, BTJ