Bonnierförlagen, 2019-10-15

Uppskattade mötesplatsen BonnierHoops bidrar till lägre brottslighet

För andra året i rad arrangerades i somras BonnierHoops i Biskopsgården, streetbasketplanen där basket och kultur delade planhalva. I ett pressmeddelande från Göteborgs Stad framgår att satsningen inte bara skapar en välbesökt och populär mötesplats – statistik från polisen visar även att antal anmälda brott har gått ner med 46 procent i Biskopsgården. Under sommaren har ungdomar samlats för att utmana blåljuspersonal på planen, hänga i bokloungen, skriva poesi, pyssla och mycket mer.

– BonnierHoops är väldigt uppskattat av alla inblandade och vi ser hur hela området lyfts av detta initiativ. Polisen är här och spelar basket med ungdomarna, det lokala föreningslivet visar upp sin verksamhet och det finns en samlingsplats för ungdomarna hela sommaren. Att också brottsstatistiken går ner för andra året i rad är bevis på att det här gör skillnad på riktigt, säger Sergio Garay, Stadsdelsdirektör Västra Hisingen, i ett pressmeddelande från Göteborgs Stad.

– Det här är en tydlig indikator att aktiviteter och sysselsättning för barn och unga i utsatta områden är viktigt, säger Daniel Johnsson, Kommunpolis Västra Hisingen.

Läs mer om Göteborgs Stads upplevelse av BonnierHoops och hur positivt det är att kombinera kultur och rörelse.

Om BonnierHoops
BonnierHoops är ett initiativ som startades av Bonnierförlagen och Svenska Basketbollförbundet i Kista 2015. På ett roligt och inspirerande sätt vill man främja läsning och det skrivna ordet i utsatta områden med hjälp av basket och olika kulturyttringar. Samarbetspartners i Biskopsgården är Bonnierförlagen, Göteborgs Stad, Bokmässan, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Polisen, Svenska Basketbollförbundet, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra, Västra Hisingen Basket, Spalding och Folksam. Läs mer omBonnierHoops och Bonnierförlagens arbete och tankar kring läsning och rörelse.