Bonnierförlagen, 2019-12-01

Bli hjärnsmart – lärarhandledning

Ta del av en kurs i studieteknik baserad på boken Bli hjärnsmart – lär dig snabbare och bättre av Johan Rapp.

Varför göra den här kursen? När eleverna gått igenom den här kursen har de tagit ett körkort i studieteknik – kanske en av deras viktigaste investeringar i tid och förmåga under sina många år som elever. De kommer att ha förstått hur de ska göra för att hjärnan lättare ska ta till sig och minnas relevant information. Detta kommer att lyfta deras betyg och hjälpa dem att skapa bestående nätverk av hjärnceller (minnen) som de kommer att ha glädje av hela livet.

Bli hjärnsmart

Samarbeta med din hjärna och ta kontroll över din inlärning! Det här är en bok för dig som pluggar och vill hitta en smart väg till kunskap. En praktisk verktygslåda att ha med sig hela livet.
Under senare år har forskningen tagit stora kliv framåt i förståelsen av hjärnan. Samtidigt lever vi i en tid när vi fullkomligen översköljs av intryck, vilket såklart påverkar hur vi klarar av att tugga i oss information. Det är inte så underligt om man har svårt med koncentrationen när man ständigt störs av pling från mobiler, spel och annat. Men det finns en lösning på allt! Det handlar om fokus, vilja och ett visst mått av självdisciplin. Följ tipsen i den här boken, så kommer du lära dig mer, spara tid och träna upp ditt minne. Lycka till!

Filer

Ladda ner och skriv ut

Bli hjärnsmart – gratis lärarhandledning