Bonnierförlagen, 2019-03-13

BonnierHoops! nominerad till Gyllene Hjulet

Satsningen BonnierHoops! har nominerats till priset Gyllene Hjulet i kategorin ”Årets långsiktiga”. Gyllene Hjulet är Sveriges största branschtävlingen inom event och sponsring. Vilka av de nominerade som vinner tillkännages på Gyllene Hjulets gala på Annexet den 11 april.

Vi passade på att ställa tre frågor till Bodil Unenge, hållbarhetsansvarig på Bonnierförlagen:

Berätta, BonnierHoops! har blivit nominerade till Gyllene Hjulet – vad betyder nomineringen för Bonnierförlagens hållbarhetsarbete?

– Det är alltid roligt när vårt hållbarhetsarbete uppmärksammas. Extra roligt är det att vara nominerade i kategorin ”Årets Långsiktiga”. Jag har många gånger hört människor uttrycka sin ”projekttrötthet”, man vill inte ha små tomtebloss av aktivitet och intresse utan något som återkommer och växer över tid. Som har chansen att bli bättre och bättre och anpassar sig till de faktiska omständigheter där man verkar. Jag är väldigt glad över att BonnierHoops! har blivit en sådan aktivitet.

Hur kom ni på kombinationen basket och läsning?

– Vi ville hitta ett sätt att sprida läsning och läsglädje till de inte redan frälsta. Att kunna nå dem som inte går till biblioteket eller bokhandeln. Eftersom vi redan hade ett samarbete med Svensk Basket blev det en naturlig ingång att koppla ihop basket och läsning. Inom basketvärlden finns det också stora ledare och coacher som promotar böcker som ett redskap för att bli en bättre basketspelare. Och att kunna göra något som sträcker sig över hela långa sommaren, på platser där människor rör sig, i samarbete med Polisen och andra organisationer blev ett väldigt lyckat koncept.

Vad händer på BonnierHoops! i sommar?

Det är fortfarande på planeringsstadiet. Det är flera nya orter som hört av sig och vill köra BonnierHoops!. Om allt går vägen kommer vi att finnas på minst en ny plats i sommar. Följ oss gärna på Facebook, där uppdaterar vi så snart platser och datum är klara.